Kviečiame į knygos „Laiškai. Milžino žingsniais“ sutiktuves

2018 m. birželio 7 d., ketvirtadienį, 17.00 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) vyks Šv. Kūdikėlio Jėzaus ir Švč. Veido Teresės laiškų rinktinės „Milžino žingsniais“ sutiktuvės. Renginio svečiai: t. Filipas OCD ( Philippe Hugele) iš Prancūzijos; ses. Laima OCD; ses. Barbora – knygos vertėja; Asta Petraitytė – knygos redaktorė.

Mintis išversti knygą į lietuvių kalbą kilo 2007 metais – šv. Teresėlės relikvijų vizito Lietuvoje metu. Leidinyje surinkti visi išlikę Bažnyčios mokytojos ir vienos garsiausių šventųjų – Kūdikėlio Jėzaus ir Švč. Veido Teresės laiškai, išversti iš naujausiais moksliniais šventosios raštų tyrimais grindžiamų šaltinių. Kiekvienas laiškas palydimas gausių nuorodų į konkrečius šv. Teresės ir jos artimųjų gyvenimo įvykius. Taip pat pateikiama daug paaiškinimų, padedančių geriau suprasti to meto visuomenę ir Bažnyčią, kurioje užaugo ir atsiskleidė būsima šventoji. Išsamus kontekstas leidžia įvertinti Kūdikėlio Jėzaus Teresės dvasinių atradimų naujumą ir gaivumą, jų reikšmę visai Bažnyčiai. Laiškai turėtų sudominti ne tik šios šventosios mylėtojus, bet ir trokštančius sugrįžti prie tikrojo dvasinio gyvenimo šaltinio, ieškančius autentiško įkvepiančio liudijimo ir nepaprastos teologinės gelmės, į kurią laiškų autorė neria su didžiuliu vaiko pasitikėjimu.

„Teresė turi Dievo suvokimo instinktą ir suvokia pačią esmę. Ji nenori nieko parodyti, nieko įrodyti. Ji nuolankiai įteikia Tėvo gailestingumo šviesą ir kantriai laukia, kol kiekvienas pasakysime taip. Jai, manau, nedelsdami galime išpasakoti visą savo neviltį, visas savo nesėkmes, išdėstyti visus prieštaravimus, nė kiek nesibaimindami, kad būsime teisiami, bet visiškai įsitikinę, kad būsime pagydyti“.