Gyvosios (ne)galios knygos

Mūsų naujas startas – „Gyvosios (ne)galios knygos: nenurašyk dėl viršelio“. Tai – nuo 2020 m. spalio 14 d. VšĮ „Likimo laiptai“ įgyvendinamas projektas, finansuojamas „Aktyvių piliečių fondo“ https://apf.lt/

Projekto veiklos:

  1. Kalbos terapijos užsiėmimai vaikams, turintiems kalbos, komunikacijos negalią ir konsultacijos bei mokymai tėvams kaip jie gali ugdyti vaikų kalbinius gebėjimus. Profesionalios ir nemokamos pagalbos sulauks 30 Klaipėdos rajono ir Klaipėdos miesto ankstyvojo amžiaus vaikų (0-7 m.); Suteiksime 30 žodinių individualių konsultacijų Klaipėdos miesto ir rajono tėvams, auginantiems vaikus, turinčius kalbos ir/ ar komunikacijos negalią.
  2. Mokymai, „(Ne)galia gyvenime – daugiau nei matomas viršelis“, asmenims, turintiems negalią ir jų artimiesiems. Pakviesime mokymuose dalyvauti  84 asmenis, turinčius negalią ir jų artimuosius (organizuosime 6 mokymų grupes, apytiksliai po 14 žmonių);
  3. Gyvųjų (ne)galios knygų skaitymo renginiai ir toleranciją skatinantis video. Gyvosios (ne)galios knygos: „nenurašyk“ dėl viršelio renginiai skirti negalios neturinčioms visuomenės grupėms. Suorganizuosime 6 tokius renginius, kuriuose sudalyvaus apie 120 jaunuolių (Klaipėdos regiono mokinių, KU studentų, jaunuolių ar kt. besidominčių asmenų).
  4. Inkliuziniai tapybos gebėjimų tobulinimo užsiėmimai „Gyvosios (ne)galios knygos: tapyba mano gyvenime“, skirtingo amžiaus asmenims, tiek ir turintiems negalią, tiek ir jos neturintiems.  Suteiksime 96 meninių gebėjimų (tapybos) lavinimo paslaugas 30 – iai asmenų gyvenančių Klaipėdoje.